Coş de cumpărături 0 produs(e) - 0Lei
Coşul tău este gol!

Conditii de garantie

Producătorii de anvelope şi jante, respectiv vânzătorul S.C. Best Tires Service S.R.L., garantează că produsele nu sunt contrafăcute, garantează lipsa defecţiunilor de material sau fabricaţie şi uzură prematură a anvelopelor vândute, conform standardelor internaţionale DOT nr. 109 şi 119, ECE nr. 30 şi 54, ETRTO, cu respectarea parametrilor imprimaţi pe anvelopă şi a prevederilor prezentului certificat de garanţie.

Toate anvelopele comercializate de S.C. Best Tires Service S.R.L. beneficiază de garanţia comercială, care se acordă până la atingerea unei uzuri a benzii de rulare de 1.6 mm la anvelopele pentru autoturisme şi de 2 mm la anvelopele pentru camioane, dar nu mai mult de 36 de luni de la data înscrisă pe factura de vânzare şi în condiţiile unei exploatări/utilizări corespunzătoare.

 

Pentru jantele comercializate garanţia este de 36 de luni de la data înscrisă pe factura de vânzare.

Pentru lipsa conformităţii produsului se acordă o garanţie de 36 de luni, conform prevederilor Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora.

S.C. Best Tires Service S.R.L. asigură cumpărătorului lipsa de conformitate apărută în termen de 2(doi) ani de la livrare, în funcţie de durata medie de viaţă a produsului. Pentru anvelope durata medie de viaţă este până la atingerea unei uzuri a benzii de rulare de 1.6 mm la anvelopele pentru autoturisme şi de 2 mm la anvelopele pentru camioane. Pentru jante durata medie de viaţă este de 3 (trei) ani.

Producătorul / vânzătorul de anvelope şi jante acordă garanţie pentru viciile ascunse în conformitate cu prevederile O.G. nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, modificată şi completată, pentru durata medie de utilizare a produselor.

Pentru lipsa conformităţii produsului se acordă o garanţie de 24 de luni, conform prevederilor Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora.

Camerele de aer şi benzile de jantă beneficiază de o garantie de 12 luni de la data cumpărării cu condiţia ca acestea să fie reclamate înainte de montare. În cazul unor reclamaţii întemeiate, acestea se vor înlocui integral. Camerele de aer şi benzile de jantă montate nu beneficiază de garanţie.

Drepturile consumatorului sunt cele prevăzute în capitolul III, articolele 9 – 14 din Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, cu modificările şi completurile ulterioare (denumită în continuare Legea nr. 449/2003) şi în Ordonanta nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare (denumită în continuare Ordonanţa nr. 21/1992).

Prezentul certificat de garanţie nu afectează drepturile consumatorului conferite prin Legea nr. 449/2003 şi prin Ordonanţa nr. 21/1992. În cazul lipsei conformităţii orice reparare sau înlocuire va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilită de comun acord între vânzător şi cumpărător.

Situaţii în care nu se acordă garanţii: 
- Anvelope care nu au fost comercializate de vânzător;
- Anvelope ce prezintă înţepături, tăieturi, zgârieturi, ruperi de material;
- Anvelope montate pe jante nerecomandate (tip / dimensiune necorespunzatoare), deformate, corodate, sau cu alt defect evident;
- Anvelope care au fost montate în service-uri neautorizate;
- Folosirea unei dimensiuni incorecte a anvelopei sau a unui profil necorespunzător domeniului de utilizare;
- Montarea improprie sau neprofesională, lipsa echilibrării ansamblului anvelopă / jantă;
- Folosirea anvelopei într-o pozitie geometrică necorespunzatoare sau defecte ale anvelopei cauzate de părţi ale maşinii care lucrează necorespunzător (defecte mecanice ale autovehiculului );
- Nerespectarea instrucţiunilor de presurizare, sarcina şi viteza de rulare inscripţionate pe flancul anvelopei;
- Defecte de natură mecanică sau chimică (deformări prin presare, îndoire, lovire, apropiere de surse de căldură);
- Modificarea suprafeţei anvelopei ca urmare a tăieturilor sau folosirii ei în scopuri sportive;
- Anvelope reparate sau cu profilul de rulare sub limita specificată mai sus;
- Anvelope şi jante cu deteriorări cauzate de condiţii atmosferice ( crăpături ) sau ca urmare a altor cauze ( accidente, incendii, vandalism, forţă majoră );
- Anvelope declasate, care au polizată sau răzuită seria DOT;
- Anvelope utilizate în regim de curse automobilistice sau competiţii;
- Anvelope asupra cărora s-a intervenit mecanic, chimic, termic (impact, contact cu produse chimice agresive, contact termic);
- Jante zgâriate, deformate, lovite. 


Clienţii  Best Tires Service SRL  au, conform legislaţiei române în vigoare, dreptul de a returna produsele achiziţionate, prin denunţarea unilaterală a contractului de vânzare - cumparare încheiat la distanţă, fără invocarea nici unui motiv.